Cracòvia

Cracòvia és la capital del voivodat de la Petita Polònia  i la segona ciutat més important de Polònia després de la capital, Varsòvia. L'any 2003 tenia 757.427 habitants.

SITUACIÓ

Situada a la riba del riu Vístula, la ciutat fou construïda als peus de la fortalesa eslàvica de Wawel. Cracòvia tradicionalment ha estat un dels centres científics, culturals i artístics del país. Temps enrere fou la capital nacional, i molts la consideren encara el cor de Polònia, a causa de la seva història de més de mil anys. La ciutat és també un important centre de turisme local i internacional, amb més de set milions (2005) de visitants anuals.
Cracovia està dividida en 18 districtes administratiuso districtes, cadascun amb un grau d'autonomia dins del seu propi govern municipal. Els barris més antics de Cracòvia es van incorporar a la ciutat abans de finals del segle XVIII. Inclou la ciutat vella Stare i Miasto.

La ciutat metropolitana de Cracòvia és coneguda com la ciutat de les esglésies. L'abundància de temples històrics juntament amb la plenitud de monestirs i convents guanyades a la ciutat una reputació nacional com la "Roma del Nord" en el passat. Les esglésies de Cracòvia comprenen més de 120 llocs de culte dels quals més de seixanta van ser construït al segle XX.

Cracòvia, la capital oficial cultural de Polònia,va ser nomenada la Capital Europea de la cultura per a l'any 2000 per la Unió Europea.  És una gran atracció per als turistes locals i internacionals, atraient a set milions de visitants a l'any.  Els llocs més turísitcs inclouen la Plaça de mercat amb la Basílica de Santa María i el Sukiennice tela Hall, el Castell de Wawel, el Museu a Nacional d'art, el Zygmunt Bell en la Catedral de Wawely la medieval de St *Florian porta amb el Barbican , al llarg de la ruta de coronació real. Cracovia té 28 museus i galeries d'art públic . Entre ells estan la branca principal del Museu Nacional de Polònia i el Museu Czartoryski, l'últim amb obres de Leonardo da Vinci i Rembrandt.Vídeo de YouTube

By: Miriam Martínez

Comments