Zuric


Zuric és una ciutat situada en la desembocadura del llac de Zuric, al riu Limmat. Amb uns 360.000 habitants és la ciutat més poblada de Suïssa. A més, és la capital financera i econòmica de Suïssa, és la seu de la Credit Suisse i de la UBS, els dos bancs més grans del país. Però Zuric no és tan sols la ciutat dels bancs, també és una meca cultural.
En el viatge però, tan sols veurem el centre de la ciutat. Aquests són alguns dels llocs més emblemàtics d'aquesta bonica ciutat:

1. GROSSMÜNSTER: és l'església més emblemàtica de la ciutat. És fàcil de reconèixer pels seus campanars,els quals van jugar un paper molt important en la ReformaProtestant durant el segle XVI. A més, és un temple romànic amb elements gòtics que ofereix la possibilitat d' obtenir unes bones vistes de la ciutat i del riu Limmat. 

2. KUNSTHAUS ZÜRICH: és potser la galeria d'art més famosa de la ciutat. La seva extensa oferta abasta obres de Picasso, Monet, Munch, Vang Gogh o el famós artista local Giocometti. Però nosaltres tan sols veurem la façana. 

3. CASC ANTIC: en la riba oposada, trobem la preciosa i històrica ciutat de Zuric, repleta d'esglésies i altres edificis il·lustres, així com galeries d'art, llibreries, cafès, etc. També allí trobem el Cabaret Voltaire, ara convertit en museu, on suposadament va néixer el dadaisme.  

4. JARDÍ BOTÀNIC DE ZURIC: el Botanischer Garten, pertanyent a la Universitat de Zuric, recull i cuida milers de plantes diferents en un agradable espai de més de cinc hectàrees. És ideal per desconnectar de la bullícia de la ciutat. 

5. LLAC DE ZURIC: amb una àrea d'uns 90 km² i més de quaranta kilòmetres de llarg, aquest important llac suís ofereix multitud d'alternatives d'oci i constitueix, a més, una altra excel·lent oportunitat d'estar en contacte amb la naturalesa. 


  WEBCAM EN DIRECTE DE LA CIUTAT

Fet per Laura Palomar
Comments